Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2010 12:36 - 97 вечни начина да имате успех и да изживеете вашият най-добър живот
Автор: muza Категория: Забавление   
Прочетен: 4728 Коментари: 1 Гласове:
1



СПОДЕЛЯМ ЕДНО ЧЕТИВО, КОЕТО МНОГО МЕ ВПЕЧАТЛИ :

“Вашето време е ограничено, не го пропилявайте живееки живота на друг. Не попадайте в капана на догмите на някой друг, не живейте в резултат на мисленете но други хора. Направете всичко възможно шума от мненията на останалите да не заглушат вашият вътрешен глас, който иска вие да бъдете щастлив. И може би най-важното, имайте смелостта да следвате интуицията и сърцето си, те някак си вече знаят какво искате от живота и какъв искате да станете, всичко останало е второстепенно”

Стив Джобс

Тези изключително мотивиращи думи на създателя на Apple ме карат да ви задам въпросите: Какво мислите за вашия живот днес? Живеете ли всеки ден в изобилие? Обичате ли това, което правите? Изиптвате ли вълнение във всеки един момент или просто стоито отегчени? Мислите ли постоянно за това какво следва, преди още да сте свършили това, което правите в момента. Живеете ли вашият най-добър живот?

Ако отговорът на някой от тези въпроси е НЕ /при мен е повече от един/ вие явно не сте сигурни какво означава да живеете живота си пълноценно и в максимална степен, което наистина не трябва да бъде така.

Защо да се задоволяваме с нещо по-малко, отколкото можем да получим се питам аз. Вие не заслужавате нищо друго освен най-доброто.

Тази статия съдържа 97 вечни принципа, които ме вдъхновяват и стимулират да се опитвам и да се стремя постоянно да живея един пълноценен живот като искрено се надявам да помогнат и на вас, и знам че ще помогнат стига да им обърнете внимание. Опитвайки се да живеем според тях, привеждайки живота си в съответствие с тези принципи се надявам да преоткрием себе си, да станем все по осъзнати, по живи и най-важното да заживеем живота си на едно ново, по високо ниво.

Препоръчвам ви да си отпечатате тази страница на хартия и да я използвате като ежедневен наръчник  за вашето по добро АЗ, който ще ви насочи към новия ви по-добър живот.

image

Ето ги и 97-те начина да изживеете вашият най-добър живот:

1. Живейте така, все едно всеки ден е ново начало. Опитай се да живееш така, че да не бъдеш спъван от това, което се е случило вчера, оня ден, миналата седмица, година по рано и т.н. Опитай се да не мислиш за това, мисли че започваш на чисто…

2. Бъди верен на себе си. Престани да се молиш на другите хора или да се правиш на някой друг. По-добре бъди оригиналната версия на себе си, отколкото лошо копие на някой друг.

3. Спри да се оплакваш. Престани да бъдеш като досадно куче, което само лае, винаги лае и никога не прави нищо. Спри да се оплакваш от проблемите си, а започни да работиш върху тях.

4. Бъди активен. Спри да чакаш все другите около теб да направят нещо, предприеми действие първи!

5. Не мисли за нещата, които не можеш да промениш. Замени “Какво ако” с “Какво бих направил следващия път”. Не мисли за това, което вече се е случило и за мислите на хората заради него. Вместо това се съсредоточи върху това което зависи от теб в този момент и предприеми действия. Това е най-конструктивното нещо, което можеш да направиш във всяка една ситуация.

6. Фокусирайте се върху “Какво”,  а не върху “Как”. Първо се фокусирай върху това “какво” искаш, преди да помислиш как да го направиш. Всичко е възможно, стига да сте отдали своя ум и душа на него!

7. Създайте свои собствени възможности. Можете да чакате възможностите да дойдат, докато живота ви минава покрай вас или можете да отидете и да създадете свои собствени възможности. Последното е за препоръчване, но вие решавате, животът си е ваш и отговорността за него също.

8. Живейте по-съзнателно всеки ден. Спрете да минавате през живота си дремейки! Забелязвате ли как каквото и да правим в същия момент мислим за съвсем друго нещо, разсеяни сме, не живеем осъзнато!

9. Стремете се към разтеж. В картата на съзнанието има 17 нива на съзнание-от срама до посвещението. Колкото е по-високо нивото ви на съзнание в което се намирате, толкова по-богат житейски опит ще имате. А постигането на по-високи нива на съзнание идва от вашия ангажимент за собствения ви разтеж.

10. Разберете вашата вътрешна същност. Това означава да знаете кой сте и какво представлявате, да сте наясно с вашата идентичност.

11.Открийте истинската цел в живота си. Определете мисията на живота си. Веднъж направите ли го, ще започнете да усещате колко по мотивирани ще бъдете да живеете живота си на пълни обороти.

 

12. Приведете живота си в съответствие с вашите цели. Какво можете да започнете веднага, което ще ви позволи да живеете на 100% в съответствие с вашите цели? Запитай се как можеш да живееш истински близо до твоите цели, верен на тях въпреки ежедневните ситуации, околната среда в която се намирате всяка секунда от деня?

13. Определи си свои житейски заповеди. Дефинирай своята лична заповед да живееш твоят най-добър живот. Кои са принципите които искаш да следваш в живота си? Намери ги и ги спазвай!

14. Открийте своята стойност. Стойността ти е в основата на това, което те прави ТЕБ и което правиш изобщо.

15. Поддържай себе си в поведение от най-високо ниво. Всеки един от нас има свой собствен набор от етика, принципи и морални норми. Живей близо до своите всеки ден!

16. Проектирай своя идеален живот. Какъв е вашият идеален живот? Проектирайте го! Първо оценете живота си в момента, след това си задайте въпроса какво е необходимо да живея един живот с оценка 10 от 10 възможни точки във всички области, които ме вълнуват: кариера, здраве, любов, социален живот и т.н. Какъв е животът, който ще ви направи най-добрата личност, която някога може да бъдете? Определете вашите луди и откачени цeли и идеи. Няма ограничения в живота, само тези, които си поставяме ние самите.

17. Спрете да държите живота си на ръчна спирачка. Оставили ли сте някоя част от вашия живот в застой, в очакване? Кое е това нещо в живота ви, което отбягвате нарочно или отлагате? Открийте го и започнете работа по него!

18. Създайте си ръководство за вашия живот. Книгата на живота ти е твоя джобен наръчник, твоето лично ръководство за това как да живееш най-добрия живот-от твоята мисия, ценности, дългосрочните ти и краткосрочни цели, плановете ти и т.н. Първо създай своята книга и след това започни да градиш от там!

19. Задай своите цели. След като проектираш твоя идеален живот в главата си, задай 5 годишни, 3 годишни и едногодишни цели. Колкото по специфични и конкретни цели си поставиш толкова по-добре.

20. Започни действия по твоите мечти и цели. Създайте си екшън план за действие по вашите стратегии и план и незабавно предприемете следващите стъпки, написани в него.

21. Създайте си списък с нещата, които искате да направите преди да умрете. А след това започнете с прилагането му, защото утре може да е късно!

 

22. Правете това, което има смисъл да се прави. Винаги оценявайте това, което сте намисили да правите и го направете само ако стои някакъв истински смисъл зад него. Не се страхувайте да се откажете от нещата, които не си заслужават.

23. Правете нещата, които обичате, защото животът е твърде кратък и ценен, за да го прекарате вършейки нещо друго. Прекарайте свободното си време и енергия във вършенето на нещо, което ще ви донесе удовлетворение и щастие.

24. Открийте страстта в живота си. Какво запалва огъня вътре във вас? Излезте навън и открийте това, което обичате да правите.

25. Превърнете вашата страст в една добра кариера. Престанете да работите работата към, която сте безчувствени. Напусни нормалната си редовна работа, когато си готов да работиш върху страстта си на пълен работен ден.

26. Превърнете вашата страст в огромен успех.

27. Поучете се от критиката. Бъдете отворени за критиката, а не да бъдете засегнати от нея. Критиката има за цел да ви направи по-добър човек, поучете се от нея.

28. Бъдете положителни. Дали чашата е наполовина пълна или наполовина празна? Всъщност чашата винаги е пълна-едната половина с вода, другата с въздух, поне аз така ги виждам нещата. Всичко е въпрос на възприятие. Ако сте в състояние да видите положителните страни на всяко нещо, вие ще сте в състояние да живеете много по богат живот от останалите.

 

29. Прави това, което искаш другите да правят за теб. Златното правило-Законът за Реципрочността!

30. Не се оплаквай от другите хора!

31.Бъди съпричастен. Ако всички гледаме живота си само от своята собствена гледна точка ще останем изолирани и ще ни отбягват. Вижте нещата като влезете в обувките на другите извървите една миля с тях както се казва.

32. Бъди състрадателен човек. Покажи състрадание и доброта към всички около теб!

33. Изработете си едно 100%-во ваше убеждение. Вярвай в себе си и в способностите си. Ако не вярвате в себе си, как очаквате другите да повярват във вас?

34. Пуснете вашето нещастно минало или минали проблеми да останат зад гърба ви, където им е мястото. Това означава да оставиш зад себе си разочарования, тъга, разбито сърце и т.н

35. Прости на тази част от себе си, която е направила грешки в миналото. “Да простиш на себе си е все едно да освободиш затворник и да осъзнаеш че този затворник си ти” Луис Смедес

36. Не се фиксирай с определен статус, слава, богатство или материални притежания. Това са твърде непостоянни неща и в крайна сметка един ден ще изчезнат като умрем. Фокусирайте се върху нещата, които ще доведат до вашия по голям разтеж и тези, които ще ви осигурят един пълноценен живот.

37. Разделете се с взаимоутношенията и връзките с хора, които не ви служат, а само ви дърпат назад. Това означава да игнорирате всеки около вас, който е отрицателен, непочтен, тези които не ви уважават, всички които ви карат да се чувствате зле и чийто отношение не ви позволява да израстнете. Просто им кажете едно FUCK YOU!!!

38.Прекарвайте повече време с хората около вас, които ви карат да се чувствате добре. Излизайте с хора, с които сте единомислещи и съвместими, положителни и успешни, силни и позитивни, допринасящи за вашия разтеж.

39. Изградете истински, автентични връзки с хората около вас-непознати, приятели, роднини, колеги, бизнес партньори, клиенти и т.н. Прекарвайте колкото може повече време с тях, за да насърчите изграждането на една силна връзка помежду си.

40. Свържете се с един стар приятел. Няма край на бройката приятели, които можете да имате. Вижте отново хората от вашето минало.

41. Какво е нещото, което можеш да свършиш, за да направиш света едно по-добро място? Отиди и го направи!

42. Помагай на хората в нужда. Можете да започнете с вашите приятели и семейство, които се нуждаят от помощ и подкрепа. Не забравяйте че можете да им помогнете и морално, не само материално. В повечето случаи първото е много по ценно.

43. Помагайте на хората, които най-малко го очакват, ей така просто без причина. Нямаме нужда от причина, за да помагаме на другите. Просто го направи, защото искаш. Сподели любовта си със всеки!

44. Отиди на среща ако си нямаш приятелка. Ако си срамежлив използвай сайтовете за запознанства. Направи си атрактивен профил и действай/атрактивен не означава фалшив, намери най-доброто от себе си и го покажи/!

 

45. Влюби се!!!

46. Прегледай живота си. Организирайте си седмичен преглед и оценка на начина, по който се справяте с целите в живота си. Също така преглеждайте основно целите си на всеки 3 и 6 месеца и вижте дали сте на правилния път!

47. Преодолейте отлагането. ОТлагането е огромна загуба на време и живот. Отърви се от него веднъж завинаги!

48. Намерете си нови приятели-дали на работното място, дали онлайн или чрез социални групи няма никакво значение. Общуването с нови хора ще ти донесе обогатяване на теб самия!

49. Бъдете вашия собствен съветник от бъдещето. Представете си че сте в бъдещето 5 години напред. Как бихте се посъветвали. Напиши го, а сега го приложи!

50. Напиши писмо до твоето бъдещо АЗ. Всъщност напишете 3 писма за себе си- за 1, 3 и 5 години. Колкото са по дълги, толкова по-добре. Вижте как бихте изглеждали в близкото бъдеще. Напишете най-малко по 2 страници за трите периода, отпечатайте ги и ги съхранете на сигурно място, така че да знаете от къде да ги изровите, когато му дойде времето. Това ще ви вдъхнови да работите още по -усърдно и ще постигнете максимални резултати за този период от време.

51. Почистване. Започнете от вашия компютър, масата ви, вашата стая, чанта, портфейл, вашият дом. Колкото повече нежелани и стари неща изхвърлите, толкова повече място ще има за създаването и влизането на нови такива!

52. Продължавайте да се учите. Винаги има какво още да се научи от всичко, което виждате и чувате около себе си. Това включва и грешките ви в миналото. Научете се да тълкувате всяка ситуация обективно. Съсредоточете се върху това какво можете да научите от нея, за да го приложите и това да ви движи напред.

53. Ъпгрейдвайте се често. Опитайте се да разширите обхвата си на знания. Научете различни умения, изпробвйте различни хобита, проучете различни области от живота, обличайте се различно.

54. Пробвайте нови неща. Какво обикновено избягвате да правите? Излезте от вашата зона на комфорт и опитайте нещо различно. Може да бъде нещо просто като вземането на автобус по различна от обичайната ви линия, опитването на нова храна, ново хоби или нещо по голямо като изучаването на различни области, добиване на нови умения, обикаляне из страната на места, които не сте и мислели да посетите до момента. Вие поставяте собствените си граници, никой друг.

55. Вземете себе си и излезте навън. Това не се отнася само за вътрешното ви АЗ, това се отнася за всичко-излезте физически, географски дори. Излезте, пътувайте, опознайте България, опознайте света, отплавайте в морето. Не се придържайте само към ежедневната си работа и зоната си на комфорт, опитайте нещо различно. Излезте извън досегашния си живот. Спрете да гледате ТВ и да живеете живота на другите от екрана. Вървете и изживейте вашият живот на мечтите ви.

56. Бъдете абсолютно най-добрите в това, което правите. Заеми позиция номер 1 в своята дейност. Ако искаш да прекараш времето си вършейки нещо, бъди най-добрия в него. Стремете се към най-доброто-вие не заслужавате нищо по-малко от това.

57. Не избирайте по-малкото. Не избирайте някой, който не ви харесва за партньор, не избирайте работа, която не ви доставя удоволствие, не избирайте приятели, които ви карат да се чувствате зле и да изглеждате като загубеняк пред тях. Отидете и вземете това, което наистина искате!

58. Какво правиш сега? Как можеш да постигнеш повече? Задай си по големи цели. Изследвайте вашите граници и ги счупете, минете отвъд тях!

59. Бъдете отворени за нови идеи. Не се ограничавайте психически, нека вашият ум и този на останалите да бъдат за вас инкубатор на идеи. Разгледайте и усвоете методи за мозъчна атака-Едуард Де Боно е добър избор в случая.

60. Създайте си вашият творчески рай, вашето вдъхновяващо убежище. Бюрото, от което преработвам тази статия в момента е точно това място за мен, направете си и вие ваше собствено. Превърнете стаята си в място което обичате. Направете същото и за работното си място. Отървете се от нещата, които ви спират да сте продуктивни. Обградете се с неща, които ви вдъхновяват и предизвикват да действате/ снимки, предмети от пътувания, любимите ви джаджи и т.н/

61. Дръжте се така, както вашето идеално АЗ би се държало. Всеки от нас има идеалната визия, за това какви искаме да бъдем и как да изглеждаме в очите на останалите. Запитайте се как можете да започнете да бъдете това ваше идеално АЗ, което си представяте всеки ден.

62. Намерете си примери за подражание. С добри примери за подражание вие ще станете много по добър, отколкото ако моделът на поведението ви сте си само вие самите, не ограничавайте погледа си по този начин. Някои примерно се вдъхновяват от Тайра Банкс-за страстта и да помага на жените в изграждането на самочувствието им и промяната на представата им за красотата. Други пък от Ивана Тръмп-за нейния успех, красота и интелигентност, Доналд Тръмп-за неговия успех и философията му за начина на правене на бизнес и живот, Опра за това коя е тя и докъде е стигнала, Лейди Гага-за смелостта и да бъде различна и т.н.

Просто намерете тази личност на която искате да приличате и ви вдъхновява и мотивира. Виждайки това, което правят тези успели хора, ще ви напомня какъв можете да бъдете и какво можете да направите и постигнете, така че да стигнете още по големи висоти във вашия живот.

63. Намерете си наставник /ментор/ или треньор. Няма по бърз начин да станеш добър и успял от това да работиш с някой друг за твоите цели. Това не само ще те накара да постигнеш повече за себе си, ами ще научиш и важни съвети, които можеш да използваш за да създадеш още по голям успех за себе си. Вижте повечето успели хора, актьори, мениджъри и т.н.-повечето от тях са имали ментор, човек който да ги води, съветва и помага, ако бяха сами резултатът със сигурност нямаше да бъде същия. А и както е нашата приказка сам човек знаете само за къде е….

64. Увеличете съзнанието си. Колкото по съзнателно живеете, толкова повече ще еволюира успеха и живота ви!

65. Помолете за обратна връзка. Колкото и да се опитваме да открием сами своите слабости, ще има области, които ние не можем да открием и идентифицираме като слаби. Питането на хората около нас за обратна връзка за нещата, които правим ни дава една допълнителна перспектива и възможност да поправим слабите си места, които сами не можем да забележим. Така че помолете вашите роднини, приятели, колеги, шефове, познати и т.н за една обективна обратна връзка без пристрастия.

66. Създайте си пасивен доход. Създаването на пасивни приходи ви дава предимството част от целия ви доход да не зависи толкова от времето, което прекарвате на нормалната ви работа. Разбира се вие ще трябва да продължите да работите, но не толкова защото трябва, а повече защото искате!

67. Тези които помагат на другите живеят своя най-добър живот. Няма по добър начин да израстваш от това да помагаш на другите да растат. В крайна сметка светът е един и ние всички сме замесени в него.

68. Оженете се/омъжете се/, създайте семейство, имайте деца!

69. Опитайте да подобрите света около вас. Със сигурност има много неща, които се нуждаят от вашата помощ и внимание-бедността, възтановяването от бедствия, неграмотността, деца в нужда и т.н. Какво можете да направите, за да подобрите тази част от вашия живот?

70. Участвайте или ръководете хуманитарна организация, дейност в която помагайки изпитвате голямо удовлетворение и страст.

71. Давайте повече отколкото получавате. Има толкова много неизказана радост и благодарност за нещата, които получаваме, която можем да дадем. И когато започнете да давате повече, реално ще установите че получавате много повече в замяна!

72.Бъди фокусиран върху голямата картина. Можете да настроите очите си както да виждат големия град, така и само нищо повече от четирите стени на малкия ти скромен апартамент, ти решаваш. Първото ще ти помогне да получиш много повече от живота отколкото второто. Съсредоточете се върху големите скали в живота си, а не върху малките камъчета.

73. Използвайте правилото 80/20, фокусирайте се върху 20% от нещата, които ви дават 80% от резултатите ви свързани с реализацията на вашия живот.

74. Бъди абсолютно наясно с крайните си цели. Какъв е крайният резултат, който търсиш? Това което правиш, ще те отведе ли там? Ако не, остави го настрана. Колкото по дълго се придържате към вашата крайна цел, в крайна сметка ще се озовете там.

75. Използвайте най-краткият маршрут. За постигането на дадена цел има различни пътища и начини, дълги и къси, трудни и лесни. Използвайте най-ефективният път, който ще ви отведе до целта ви най-бързо и с най-малки усилия.

76. Разделете задачите и целите си по приоритет. Фокусирайте се върху важните задачи, след което обърнете внимание на по маловажните-направете си списък с вашите приоритети.

77. Живейте в момента-не преди, не и след, живейте СЕГА. Вашите мисли скитат наоколо през цялото време. Успокой ума си, бъди в настоящето. Единственото време, в което живеете  е точно този момент. В случая медитацията може да ви помогне много да прочистите ума си.

78. Радвайте се на малките моменти. Застани под навеса в летен дъждовен ден, хапни сладолед през топлия следобед, целуни любимия човек, бъди  с най-добрия си приятел, разходи се в парка, остани сам на тихо място. Наслади се истински на всички тези малки моменти, не ги оставяй да преминат покрай теб като нещо естествено, обърни им внимание. Те са това, което прави живота ти по-добър и стойностен.

79. Вземи си почивка. Да бъдеш най-добрия изисква и да си отдъхваш, когато имаш нужда. Уверете се че си почивате, когато е необходимо. Това ще ви позволи да ходите много по дълго напред.

80. Престанете да искате нещата да се случват по точно определен начин. Бъдете твърди в целите и идеалите си, но бъдете и гъвкави и не настоявайте нещата винаги да се случат по точно определен начин. Преодолейте болезнения перфекционизъм.

81. Съсредоточете се върху създаването, върху творенето!

82. Не критикувайте и не съдете другите. Уважавайте останалите, които и да са те!

83. Единственият човек, който можете да промените сте вие самите. Не очаквайте другите да се държат по определен начин. Вместо да се опитвате да промените другите, фокусирайте се върху това какво вие можете да промените в себе си. Това е по реалистично, така ще бъдете по щастлив и ще живеете по цялостен живот

84. Бъдете благодарни за всичко, което имате ДНЕС и за всичко, което ще получите вбъдеще.

85. Изразете, покажете своята благодарност. Нека хората до които се докоснете да усетят вашата благодарност. Ще се изненадате като видите този малък жест, колко може да направи. Ако не им го кажете, те никога няма да го знаят.

86. Забавлявайте се-пейте, танцувайте, тичайте бос, усетете земята под краката си. Освободете себе си от оковите и бъдете свободен.

 

87. Влезте в природата. Много от нас живеят в бетонни джунгли. Излезте от тях за малко и се потопете в природата.

88. Можете да избирате. Винаги имате избор как да живеете живота си.

89. Вижте промените. Единственото нещо, което е константа в живота ни това е промяната. Промяната означава разтеж. Вместо да се противопоставяте на  нея помислете как може да извлечете най-доброто от промяната, която ви сполетява.

90. Бъдете по склонни към рискове. Не се страхувайте да поемате рискове. Колкото по голям е риска, толкова по голямо ще бъде това, което ще получите насреща. Правете разлика между безрасъдство и поемане на рискове. Не се страхувайте!

91. Прегърнете грешките си. Колкото повече грешки правите, толкова по бързо ще се научите. Уверете се че сте си направили  правилните изводи от всяка допусната грешка и градете върху нея.

92. Прегърнете разочарованията. Много хора се опитват да избегнат това неприятно чувство. Те са разработили устойчиви методи за неговото пренебрегване. Въпреки това разочарованието е неделима част от човека-тя отразява нашите истински страсти и чувства. Вместо да му се противопоставяте, го приемете, разберете го и след това продължете да живеете вашия по добър живот пречистени и спокойни.

93. Предизвикайте вашите страхове. Всеки от нас си има своите страхове. Страх от несигурност, страх от говорене пред много хора, страх от рискове, и още куп други лични страхове, които се крият в нас и ни тормозят. За съжаление всички тези наши опасения ни държат в една и съща позиция и ни пречат да израстваме. Вместо обаче да ги избягваме е по добре да ги разпознаем, признаем и да ги използваме като компас за нашето израстване като ги предизвикаме и преодолеем.

94. Максимизирайте вашето тяло, ум и душа. Да живеете най-добрия си живот изисква от вас да максимизирате умствените си, физически, емоционални и духовни способности. Ако сте успешен, имате много приятели, грижите се за духовното си здраве, но пренебрегвате физическото, това не е вашият най-добър живот. Това важи и за останалите възможни сценарий, където сте блокирали една от тези части от вас.

95. Обичайте себе си. Вие сте човека, с когото трябва да живеете до края на живота си. Вие сте вашето съкровище, така че се обичайте.

96. Обичайте другите. Бъдете благодарни за всички хора около себе си, защото по един или друг начин, те ви помагат да растете, те обогатяват живота ви с опит. Без тях животът ви не би бил същият.

97. Последно, но не и по важност- Обичайте живота! Аз винаги търся начин живота ми да бъде едно вълнуващо преживяване. Има толкова неща навън, за които нищо незнаем, толкова много за изучаване, толкова много неща, които да обогатят опита и живота ни, че това е просто чудесно!

 

Приятен живот!!!

 image

 



Тагове:   успех,   начина,   най-добър,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - много ме впечатли...
30.10.2010 13:50
снимката!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: muza
Категория: Лични дневници
Прочетен: 478382
Постинги: 83
Коментари: 86
Гласове: 577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031