Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2009 22:04 - 4, моето четири.
Автор: muza Категория: Забавление   
Прочетен: 2832 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 31.10.2009 22:08


4, МОЕТО - ЧЕТИРИ   Нумерологичен анализ на четворката .
Хората с ЧИСЛО 4 са енергични и идеалисти, склонни да работят усилено, които често пъти са добри ръководители. Много практични, мнозина от тях служат в администрацията на бизнеса. Изпитват голямо доволство, когато е възможно да работят с хора, имат силно желание да се преборят с бедността и страданията, за да направят света по-добро място за живеене. Благодарение на здравия си разум и изключителните си професионални и организационни умения те дават голям принос в благотворителни институции или когато работят за общото благо. Обикновено правят успешен избор на професия и кариера. Но по принцип постигат положение в обществото едва след дълги години усилена работа. Понякога ревнуват онези, които ги надминават в професионално отношение, въпреки факта, че не са се трудили толкова усилено.
Четворките са прекрасни учени, изобретатели, писатели, художници, музиканти, архитекти, строители, фермери, секретари и сценични режисьори. Макар че може да изглеждат леко ексцентрични, те са продуктивни, решителни, точни и много надеждни. Умеят да водят разговор, коментарите им често предизвикват останалите да мислят; техните умове са пълни с оригинални и необичайни идеи.
За притежателите на числото 4 може да се каже, че са силни и смели хора. Умело се справят с всяка ситуация. Търсени и желани приятели и партньори. Практични и надеждни, носещи в себе си много новаторски идеи.
Подходящи професии за тях са: работа в научен институт или в политиката. така че, Ето къде са бъдещите ни надежди за добро управление image )) !!!
Смехът им обикновено е заразителен, обичат да слушат и да разказват забавни истории. Не търсят внимание, но могат да го привлекат, ако желаят. Животът им е разнообразен, изпълнен с действие и преливащ от интересни събития. Те са чувствителни, патриотично настроени, обичат дома и са много дисциплинирани.

Четворка - Строител

Вашето число символизира квадрат, а това означава праведност и еднаквост. Намирате се в центъра, ограничен от всички страни и не можете да излезете. Единственият свободен път за вас е пътят нагоре. Квадратът е практичната страна на живота и основата, върху която се гради всичко останало. Можете да погледнете на това като на изграждане на темелите на всичко останало, на едно по-хубаво бъдеще. Животът за вас е безкрайна работа. Надарени сте с търпение и желание да бъдете практични. Ментодичността и логиката са за вас по-скоро оръдие на ума. Готови сте да се отдадете, макар да не го показвате. Понякога е по-умно да да избягвате някои неща, отколкото да вървите право към тях. Ако спрете да противопоставяте идеите си на другите, може да облекчите своя напредък. Проявявате се най-добре чрез своята организираност. Вие сте в състояние тайно да визуализирате всяка идея. За вас не може никога да се каже, че бягате от отговорност и задължения и точно в това и силата ви.


Стане ли дума за любов, тези хора са сантиментални, лоялни и внимателни, но не особено ревниви. Обикновено имат широк кръг от приятели, но предпочитат компанията на партньора си. Семейният живот е много важен за тях.
Хората с числото 4 разкриват интензивна, фундаментална и трайна сексуалност, любовта им е балансирана, вярна и продължителна.

image

Въпреки че подхождат внимателно към парите, те са доста щедри към половинката си и са готови да жертват всичко за нея. Опитват се да живеят в мир с близките си, мразят кавгите и са надарени с дипломатичен дух.

Четворката е числото на твърдата материя и е силно свързана със земята. Символът на тази форма е квадрат или куб, представлява стабилност, материалност и физическа сила.

Според древните и средновековните схващания всичко в света се състои от различни комбинации между четирите елемента: земя, въздух, огън и вода в различни състояния на мокрота, сухота, горещина и студ; те съществуват над и отвъд всеки отделен елемент.

Нумерологичен анализ на четворката според характеристиките на любовта и сексуалността Четворките са „квадрати" - всички го знаят. Но тази дефиниция сама по себе си не е адекватна в сферата на сексуалността и любовта, фактически тя понякога ги онеправдава.
Основното и водещо качество на числото 4 е „бавност и щателност" . Те не са припряни. Не се изкушават да прибързват (но и не се отказват лесно). Развитието на тяхната любов и сексуалност е бавно, базиращо се на равновесието между емоция и физика, между страст и любов. Нещо повече, за да достигнат стадия на връзка, те трябва да бъдат убедени и логически, и емоционално, че правят точно каквото трябва.
С други думи, етапът на проверка и изследване, докосване и опипване е най-дългият и най-важният в сексуалността на числото 4, а мудността в развитието на отношенията често пъти кара потенциалния партньор да "превърти". Но в момента, когато връзката бъде установена и всички компоненти са изследвани, съответно заключенията - извадени, любовта на четворката достига максималното си изражение.
Няма съмнение, че след стадия на "опипване", въпреки своята "квадратност", четворките разкриват стабилен и красив аспект на любовта и сексуалността.
4444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444

Хората с число 4 ,известни като „квадрати", тоест са консерватори. Но тази дефиниция сама по себе си не е достатъчна в сексуалната и любовната сфера. Практически тя не ги представя правилно.  Четворките са „квадрати" - всички го знаят. Но тази дефиниция сама по себе си не е адекватна в сферата на сексуалността и любовта, фактически тя понякога ги онеправдава.

Нумерологичен анализ на четворката според астронумерологията

Това се отнася за хората, родени на дата 4. 
Уран е планетата от рождената карта, чието присъствие се чувства най-силно, когато е в неблагоприятна позиция. Може да се каже, че тази планета управлява шестото чувство - човешката интуиция. В разглеждания случай интуицията идва при тези хора чрез астрологическия подход (противоположно на чертата, свързвана с четворката, когато се анализира като число). Имаме основание да кажем, че когато Уран е в добра позиция в рождения хороскоп, той позволява на човека да запази самоличността си и в същото време да се разтвори в своето обкръжение. Може би в това е същината на материалната основа на четворката! 
 а "останалите числа"  - да прочетат това:  
http://www.public-republic.com/magazine/2008/12/7602.php
 
Нумерологичен анализ на четворката според рождената МИ дата

  Необходими са ви огромни усилия, за да постигнете желаните резултати. Съсредоточете се върху подробностите и работете внимателно, без да правите компромиси. Въоръжете се с несломима духовна сила, поемете си дълбоко дъх, за да се подготвите за големия скок напред. Животът ви изисква самоконтрол, нужно е да възпирате импулсите си.
Добре ще бъде да се съсредоточите върху вашата духовна вътрешна същност, а не върху външното си поведение и етикети. Необходимо ви е съзерцание, обърнато навътре, точно то е най-нужно за вас. Понякога емоционалният ви живот стига до провали и разочарования. Здравите, стабилни мисловни основи смекчават негативните чувства. Вие сте способни да правите компромиси и да бъдете умерени.
Крайностите в поведението няма да ви доведат до никакво развитие, следователно си струва да избягвате закостенялостта и да позволите на мислите си да текат в различни посоки. Оставете интуицията да ви води, слушайте какво има да ви каже сърцето ви. Ще се стигне до положително развитие, ако изберете пътя на компромиса, откритостта към други мнения, нови идеи, оригинални начини на мислене. Вие умеете да носите товар и да страдате, без да се оплаквате и да разкривате колко ви е трудно.
Вашата способност да упражнявате самоконтрол ще ви бъде от полза през целия ви живот.

и още:
http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=3862

Цветовете, съответстващи на вибрацията на Числото 4, са: електриковосиньо и кобалтово, сребристосиво и морско-зелено. Хората с Число 4 ще забележат благотворна промяна в общото си състояние и могат да засилят положителното в своя характер, ако носят близо до кожата сапфири, кварц или камък, съчетаващ лазурит с малахит. Вибрацията на Число 4 ви прави податливи на странни, трудни за диагностициране заболявания, психични пробле­ми, меланхолия, анемия, затруднено кръвообращение, гла­воболие и болки в кръста, злополуки с електрически ток и при светкавични бури и наранявания на краката под колене­те. Хората с Число 4 могат да извлекат огромна полза от всички лечения с електричество, от хипноза и внушение. Пре­дупреждавам ги изрично в никакъв случай да не посягат към наркотиците; макар и всеки, станал вегетарианец, да се рад­ва на по-добро здраве, хората с Число 4 ще се разболеят от различни хронични заболявания, ако не избягват силните подправки и месото освен пилешкото и рибата. Физическата им уязвимост се засилва при отрицателни емоции и обрат­ното, отслабва и дори изчезва при положителни емоции, спо­коен дух и търпеливост. Възможни са проблеми с половите органи, понякога импотентност при мъжете и фригидност при жените, които обаче са отстраними, ако хората с Число 4 се Съсредоточат и осъзнаят, че това е не на физиологична, а на психическа почва.Януари, февруари, юли, август и септември на всяка го­дина са месеците, когато почти всички симптоми на разкла­тено здраве - психическо и физическо, вследствие на болест или на злополука, се проявяват при хората с Число 4: те са резултат от черногледство, депресия, стрес или преумора. Наближат ли тези месеци, хората с Число 4 трябва да запаз­ват спокойствие. Не след дълго, щом свикнат да го правят, Ще са в състояние до голяма степен да притъпят и дори да премахнат склонността през тези периоди да боледуват или Да претърпяват злополуки. Те трябва да гледат оптимистич­но на нещата най-малко трийсет дни преди началото на из­броените месеци.Хората с Число 4 трябва често да ядат спанак. Те ще постигнат чудесно здравословно състояние, ако доста продължително приемат подходящите за тях билки: градин­ски чай, жълтурче, гаултерия, мушмули, исландски мъх, ер­генска сълза.Взимани под формата на настойка от хората, родени на 4-ти, 13-и, 22-ри и 31-ви на всеки месец от всички години, тези билки действат като успокоително и тонизиращо средство. Изпитвате ли притеснения, ядосвате ли се за нещо, подложе­ни ли сте на стрес, депресия и други емоционални и душевни неприятности, ще почувствате бързо чудотворно облекчение, ако изпиете три-четири чаени лъжички от настойката. По прин­цип трябва да пиете редовно два пъти на седмицата по една супена лъжица, а при напрежение, и по-често.

А Според Учителя Дънов - Числото четири се съдържа в кръста.
image
А кръстът идва от диагоналите на квадрата. Последният има четири страни и четири ъгли. Той е числото четири.
Хоризонталната част на кръста е свързана с чувствата и физическия свят, а вертикалната - с ума и духовния свят.
Четири работи в материалния свят. То е квадрат и кръстопът. Тези фигури ограничават и носят страдание на човека. Мъчнотиите са до числото четири.

Начини за примирение на две двойки. Четири - човекът в животинско състояние. Закон за стабилност. Изкуство за деление на нещата. Четири е число на волята и устойчивостта. Число на мисълта.
Затворен кръг. Число на мисълта. Символизира Божията правда, пред която хората не могат да издържат.  Числото 4 е зимата.
 Човек с число 4:
Област на интереси - наука, техника, производство. Отличителни черти – надежност, стабилност, добросъвестност. Намира изход от създала се сложна ситуация, даже в екстремални условия. Основна черта на четворката е стабилността. Това е консерватор, привикнал надълго да обмисля всяка своя крачка. Много педантичен и дисциплиниран, предпочита да живее “по правилата”.


Е, НЕ ВИНАГИ..... -  http://vbox7.com/play:0a7b7540 
http://vbox7.com/play:8dba9152&al=1&vid=    :)

 


Тагове:   моето,   ЧЕТИРИ,


Гласувай:
1



1. feq - Ето и моето тълкуване за числата:
27.10.2009 23:01
http://www.public-republic.com/magazine/2008/12/7602.php

Поздрави, Миме, за идеята!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: muza
Категория: Лични дневници
Прочетен: 478293
Постинги: 83
Коментари: 86
Гласове: 577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031