Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2009 20:25 - ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ!
Автор: muza Категория: Забавление   
Прочетен: 5565 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 20.03.2009 21:04


Първопролетни усмихнати мисли

 

Милена АНДРЕЕВА

 

image

„НИКОГА НЕ СЕ РАЗДЕЛЯЙ С УСМИВКАТА СИ, ДОРИ КОГАТО ТИ Е МНОГО ТЪЖНО, ЗАЩОТО  В ТОЗИ МОМЕНТ НЯКОЙ ЩЕ СЕ ВЛЮБИ В НЕЯ”!

Тези мъдри думи прочетох  в някакъв сантиментален блог, рано и точно на деня на Първата пролет. Отпивах кафето бавно и горчиво-тъжно....

Но понеже знам, че с усмивка ще спечеля света около мен, не исках да се поддавам на тази странна тъга. Замислих се  и за други магически свойства на доброто настроение. Но по- добро и чудодейно  не намерих в сивия си компютър от  феномена - УСМИВКА! Той е и единствен, различаващ животните от човека или обратното...

Подобни мъдрости като : „Не плачи, когато всичко свърши, усмихни се, че нещо ти се е случило”  и „Усмивките не  се чупят, но поправят счупени сърца” не ми звучаха в този момент правдоподбно....

Все пак  какви ли не доводи и мисли опитаха   да ме се убедят, че „Усмивката е най-добрата противоотрова за тъгата и тревогата” или пък  „Преди да се разсърдиш, увери се, че нямаш повече усмивки !”.

Навън се усмихмаше първопролетното слънце. Тогава реших да  отида някъде  и самотно да си се порадваме  на факта, че ни има във Вселената.

Избрах си слънчево жълтата   рокля .Обух  любимите  си обувки и нежните чорапи. А от красивите бижута, които ме правят  направо перфектна днес избрах само брачната халка. Достатъчно, свежо. Но  май наистина никога не си напълно облечен ...без усмивка! Това го  е казала старата българска народна мъдрост и се усмихнах на себе си.

image

В колата си мислех: ”Дано  се отърва  от това тъжно настроение, че непременно ще го предам и на другите  хора, с които трябва днес да се срещна” и  веднага се сетих и друго: „Ако искаш да развалиш деня на сърдития, дай му усмивка!”.

Точно в този момент чух новина по радиото : ”Българска дизайнерка създаде модна колекция за сезон пролет-лято „Слънчева жена”. „О, значи е време да се отбия на връщане в магазина!” и отново мислите ми литнаха сами  към търсене на сентенции за позитивизма.
image

 „Започни деня с усмивка и го завърши с нея!”, в противен случай си казах :” Мръщи се и имай бръчки!” В същия момент  радиото се обади рекламно : ” Нивеа-  Визаж - за красива кожа – без бръчки...”
Хе, а това пък  ме подсети  веднага за една мъдра римска сентенция, която май единствена съм  я запомнила от лекциите по латински, или от упражненията по антична  археология : „Усмивката прави лицето ти по – ценно!”  

image

Да, „Усмивката е евтин начин да смениш външния си вид”. Бързичко се сетих и за друго - „Носи усмивка и имай приятели!”. Затова и  реших като срещна приятел, на когото липсва усмивка, да му дам една от моите.Че нали точно тя  прави богати тези, която я получават без да ограбва онези, които я дават?! А може пък точно една от моите усмивки  да е единственият светъл лъч в нечий ден!

 

 

image

СНИМКИ: Тихомир Генов

 

 

 


 




Гласувай:
1



1. анонимен - за усмивката
20.03.2009 20:52
И никога не бързай! Един от от зизптаните методи на гейшите е била усмивката. Леката ,загадъчна усмивка нито много разтеглена ,нито много свита -точна.
цитирай
2. tota - Красиво!!
22.03.2009 12:51
Честита пролет, облечена в бяло!! Хубав ден! И много усмивки!
цитирай
3. wayv - напомняте ми на една моя приятелка
07.04.2009 18:46
Тя все така ни зарежда. Приказно е понякога да е човек покрай нея. Ето блога й, не мисля, че би имала против да я почете някоя сродна усмихната душа :)

www.maryorange.blog.bg
цитирай
4. mmmmmmmmm - Chestita!:))
20.03.2011 20:21
Slqnchevo krasivo da ti e!:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: muza
Категория: Лични дневници
Прочетен: 479408
Постинги: 83
Коментари: 86
Гласове: 577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930