Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2010 11:32 - Музикален койктейл
Автор: muza Категория: Регионални   
Прочетен: 2205 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.05.2010 11:49


„Музикален коктейл” поднесоха на шуменци талантите на Обедина школа по изкуствата „Анастас Стоянов” - Шумен   Милена АНДРЕЕВА   С много лилави цветя и музика завърши Годишният концерт на възпитаниците от класа по електронни инструменти и акордеон при Обединената школа по изкуства „Анастас Стоянов” в Шумен, с преподавател Валя Стефанова. Талантливите млади музиканти поднесоха на своята публика в ПианоБар „ Антракт”, един незабравим коктейл от най- мелодичните и завладяващи шедьоври от класическата и българска музикална съкровищница. В дуети, триа и ансамбли те представиха оригинално съвременни аранжименти на популярни произведения на Брамс, Вивалди, Бах, Бетховен, Щраус, Моцарт, както и от „по- новите класици”  Жан Мишел Жар, Астор Пиацола, Гершуин , П. Дезмънд, Парашкев Хаджиев и др. В концерта се изявиха единадесет възпитаника на Валя Стефанова, сред които е и единствената и много талантлива малка дама Аслъ Мехмед. Тя изпълни с голямо старание на електронен синтезатор Тема из симфония № 9 на Бетховен и  „Китка народни песни”.
image
С много вдъхновение показаха своя талант и младите господа Мартин Руменов, Симеон Добромиров, Никола Цветелинов, Бисер Танев, Венцислав Вълев, Мариан Маринов и Росен Милков. Те поднесоха на своите слушатели в ПианоБара на Драматичния театър изпълнени на акордеон и елекронен синтезатор прекрасни евъргрийни, джаз, блус, филмова  и българска народна музика.
Стартът и финалът на годишния концерт бяха поверени на най-опитните таланти от класа на Валя Стефанова- единственото в Североизточна България клавирно дуо -Иван Ценов и Радослав Стефанов. Двамата ученика работят заедно и упорито вече седем години и зад гърба си имат множество изяви на сцена. Те поставиха началото и на серия от образователни концерти, които правят за децата на Шумен. Тези незабравими и истински представления стартираха и се провеждат традиционно в къща-музей „Панайот Волов”. Последният такъв концерт на дуото беше в Майските културни празници на града и посветен на 160 години от рождението на шуменския апостол. Иван и Радослав „взривиха” публиката в ПианоБар „Антракт” с артистичното   изпълнение на своята музикална програма. Аранжиментът на пиесите за синтезатор са на младата и също много талантлива тяхна преподавателка Валя Стефанова, която с изключително педагогическо майсторство и любов  възпитава своите ученици, да  реализират не само своите музикални дарби на сцена, но и да израстнат прецизни изпълнители, верни приятели и позитивни хора. Поздравления към участниците в концерта и публиката поднесе и Директорът на Драматично-куклен театър „Васил Друмев” Илия Раев.

Снимки от събитието:    http://www.album.bg/milenka4/albums/134404/  

/ от семейството на Радослав/





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: muza
Категория: Лични дневници
Прочетен: 478273
Постинги: 83
Коментари: 86
Гласове: 577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031