Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2009 14:55 - ВИЖ /В/СЕБЕ СИ !
Автор: muza Категория: Хоби   
Прочетен: 1161 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.08.2009 15:00


психологическа тест-игра "КУБ"

 
Нашето подсъзнание мисли с образи, изпраща ни съобщения-символи, които винаги носят дълбок личен смисъл. Картините, които създава, и на сън, и на яве, са необичайни, причудливи, често пъти прекалено объркани, за да ги разгадаем, и отнасят своя неразгадан смисъл обратно дълбоко в подсъзнанието ни.

В края на 80-те години този тест-игра на въображението е бил много популярeн в Европа, въпреки че произходът му е по-скоро древноизточен. Той се основава на същите принципи, които се използват при тълкуването на сънищата или при интерпретациите на петната на Роршах, които ние виждаме като проекции на нашата душа. С помощта на шест прости образа може би всеки ще съумее да надникне в истинската си същност.


Вие трябва да си представите последователно пет обекта на фона на пустиня. Дори да смятате, че сте човек без фантазия, упражнението е простичко. Задачата е еднаква за всички, но всеки мислено поставя и разполага тези обекти по своему, по свой неповторим начин. Какво се крие зад тези обекти и вашите представи ще научите едва след като изпълните упражнението до края. Пригответе си да запишете своите видения, старайте се да ги опишете подробно. Не се бойте - отговорите не могат да бъдат "правилни" или "неправилни", това са само вашите лични усещания и фантазии.



1. Представете си пустиня. Може да я видите реална, ако сте били някога в пустиня, или просто опишете вашата представа за пустиня, фантазията си на тази тема.

2. Представете си в тази пустиня куб. Видяхте ли го? С какви размери е? Цвят? Гладък на пипане или грапав? Можете ли да кажете от какво е направен? Плътен или кух е? Близо ли е до вас или далече? Върху пясъка ли е или във въздуха, как стои - на ръб, на връх, на една страна?

Вашият куб е неповторим както са неповторими отпечатъците на пръстите ви. Може да се каже, че той е отпечатък на вашата душа. Преди да продължите по-нататък, запишете пет изразителни епитета, характеризиращи вашия куб.

3. Представете си в същата тази пустиня стълба. Как е разположена тя спрямо куба? От какво е направена? Подвижна ли е, сгъваема, двойна? Колко стъпала има - много, малко? Стабилна ли е?

4. Сега да внесем в пейзажа малко движение. Зад куба се появява кон. Представете си го. Какъв е този кон в пустинята? Какъв е цветът му? Как е застанал спрямо куба и стълбата, какво прави? Има ли седло, юзда?

5. Някъде в пустинята се вихри свирепа буря. Къде? Как си я представяте? Влияе ли тя на вашия куб, стълба, кон? Как?

6. И накрая: цветя в пустинята. Как растат - заедно, пръснати, много ли са или малко? Що за цветя са това, какъв цвят имат?
А УТРЕ, ПРИЯТЕЛИ ЩЕ ВИ ДАМ ОТГОВОРИТЕ  НА ТЕСТА, ЗА ДА ПРЕОТКРИЕТЕ СЕБЕ СИ И СВЕТА ОКОЛО ВАС!  УВЕРЯВАМ ВИ, РЕЗУЛТАТИТЕ ЩЕ ВИ ИЗНЕНАДАТ , ДОРИ МОГАТ ДА  ВИ НАКАРАТ ДА ВЗЕМЕТЕ ВАЖНИ ЖИТЕЙСКИ РЕШЕНИЯ !
УСПЕХ!



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: muza
Категория: Лични дневници
Прочетен: 478269
Постинги: 83
Коментари: 86
Гласове: 577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031